2% pentru Fundatia Comunitara Cluj
20.01.2017

În ultimii nouă ani ai făcut din Cluj un oraș viu, unde oamenii refuză să fie simpli locuitori și au curajul de a fi cetățeni, trăind interconectați, fiind empatici și deschiși către experiențe multiculturale.

Ai ales să trăiești așa cum îți dorești, ai acționat, practicându-ți valorile și principiile într-un Cluj al oamenilor.

Prin Științescu, programul de revitalizare a educației în domeniul tehnic, pasionații și oamenii de știință ai Clujului au primit o provocare: să aducă la viață științele în sufletul adolescenților. Prima ediţie (pilot) a Fondului Ştiinţescu a avut loc în perioada 2015-2016, iar ca beneficiari direcţi au fost circa 300 de elevi. Au fost finanţate proiecte în valoare totală de aprox. 435.000 lei cu teme de la roboţei telecomandaţi până la bacterii care generează energie. În prezent se dezvoltă ediţia a II-a: 2016-2017.

A doua eduție proiectului de Bugetare participativă pentru tineri din România, COM’ON Cluj-Napoca 2015, a susținut cu 314.300 de lei, a adus împreună 60 proiecte inițiate de grupuri de inițiativă informale.

An de an, Cercul de Donatori Cluj funcționează ca un hub de start-up-uri pentru comunități de oameni mișcați de o pasiune comună. 23 proiecte locale au primit finanțare în cele 10 ediții, peste 195.000 lei angajați de peste 400 donatori.

Continuă să fii activ în Clujul nostru și păstrează energia vie prin direcționarea celor 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltare comunitară și fă din Cluj un oraș dinamic, alături de noi!

În primii 9 ani de activitate, Fundația Comunitară Cluj, a oferit finanțări în valoare de 2.778.796,44 lei pentru peste 430 proiecte și peste 268 de burse.

Completează formularul de aici sau te așteptăm la un ceai la noi. Poți depune formularul la ANAF până pe 25 mai sau ni-l poți da nouă când vii în vizită.

Cu drag,

Echipa Fundației Comunitare Cluj