YouthBank Cluj

“Educatia este una dintre direcțiile importante ale strategiei noastre de responsabilitate sociala corporativa. Sustinem de 4 ani programul YouthBank Cluj pentru ca dincolo de componenta educativa, valoarea proiectului consta in dorinta de a implica tinerii in rezolvarea problemelor comunitatii. Credem ca investitia in educatia si formarea copiilor si tinerilor de azi este cel mai bun lucru pe care il putem face pentru viitorul societatii noastre.”

Bianca Dordea, Director Comunicare BRD – Groupe Societe Generale.

“Programele de responsabilitate sociala in care ne implicam sunt in perfecta concordanta cu principiile, valorile si misiunea companiei noastre si credem cu tarie ca raspund unor nevoi concrete si reale ale comunitatii. Credem in tinerii cu initiative si ii sustinem in dezvoltarea lor, in proiectele adresate comunitatii si in puterea exemplului. Am ales sa sustinem proiectul YouthBank Cluj pentru ca genereaza nu doar rezultate pe termen lung, ci si atitudine.”

Adriana Candea, Corporate Social Responsibility Officer AEGON Romania

Colegium. Excelenta in educatie

Referindu-se la semnificatia programului Colegium. Excelenta in Educatie, Simion Muresan, director general al Electrogrup SA, a declarat: “Credem ca raspunsul la o parte din problemele comunitatii se afla in comunitate. Succesul programului Collegium se datoreaza colaborarii reusite intre reprezentantii institutiilor publice, ai mediului privat, organizatiilor non-profit si ai mass - mediei clujene. Investitia de azi, in dotarile moderne realizate la cele patru institutii de invatamant, se va intoarce in comunitate prin tinerii clujeni, beneficiarii de azi ai acestui program care doreste sa sustina calitatea actului educational.”

Gradina Verde de la Gradi

Referindu-se la programul educativ de mediu “Gradina Verde de la Gradi”, doamna Ramona Tcaciuc-Dumitru, Corporate Communications Manager Terapia Ranbaxy, compania finantatoare a programului, a declarat: Suntem incantati sa sarbatorim astazi un nou an “verde” pentru gradinitele din Cluj-Napoca. Rezultatele obtinute pe parcursul celor doua editii ale programului ne-au demonstrat pe de o parte deschiderea deosebita a comunitatii clujene pentru astfel de initiative si pe de alta parte entuziasmul cu care actori sociali diferiti si-au unit fortele pentru a-i educa pe copiii din gradinite sa respecte, sa iubeasca si sa contribuie la randul lor la crearea unui mediu mai curat, mai verde si mai putin poluat pentru fiecare dintre noi”.

Festivalul Cultural Miraje

Doamna Liana Mureşan, reprezentant al Clubului Lions, a motivat, astfel, decizia organizaţiei de a sprijini pentru al doilea an la rand Festivalul Cultural “Miraje”: “Povestea acestui festival incepe odata cu prima colaborare dintre clubul nostru si tinerii din echipa YouthBank, cand am aflat de acele proiecte de atragere si implicare a elevilor de liceu in activitati pentru beneficiul comunitatii; pe de alta parte, proiectele derulate de clubul nostru pana atunci pentru elevii de la Liceul pentru Deficienti de Vedere ne-au ajutat sa descoperim atat interesul cat si talentul acestor copii pentru cultura, dar mai ales dorinta acestora de a transmite catre intreaga comunitate preocuparile si realizarile lor; astfel, ideea acestui festival a aparut natural, ca un mijloc prin care suntem invitati sa descoperim bogata lor lume interioara.

Succesul primei editii ne-a determinat sa “inscriem” acest proiect in categoria celor permanente, astfel ca ne propunem ca an de an sa fim alaturi de tinerii implicati in organizarea si desfasurarea acestuia. Cheia reusitei acestui program o constituie colaborarea tuturor organizațiilor implicate, colaborare ce demonstreaza ca activitatile in interesul comunitatii unesc oamenii si eforturile lor in vederea realizarii unui scop comun: integrarea fiecaruia dintre noi in comunitate.”