Fundatia Comunitara Cluj stimuleaza mobilizarea de resurse de la donatori individuali si companii. Existenta unor campanii publice de colectare de fonduri face ca mesajul sa ajunga la noi donatori; existenta unor programe publice de finantare stimuleaza noi initiative nonprofit, care la randul lor pot atrage noi resurse; existenta unui mecanism transparent si cu participarea actorilor locali in acordarea fondurilor, cat si o raportare publica a rezultatelor, cresc increderea in randul donatorilor, organizatiilor nonprofit, institutiilor publice si mass-mediei, oferind spatiu pentru contributia acestora la programele Fundatiei; mecanismele de recunoastere publica a contributiei donatorilor fac ca exemplul acestora sa fie vizibil si posibil de urmat.

Fundatia Comunitara – prin comunicarea publica, parteneriate si implicarea comunitatii in definirea nevoilor si planificarea raspunsului – poate creste valoarea donatiilor initiale, contribuind la un impact crescut al donatiilor. Astfel, investeste in calitatea si impactul resurselor financiare.

Programele noastre de finantare sprijina implicarea civica, educatia tinerilor si copiilor, cultura, integrarea in viata comunitatii a grupurilor defavorizate, voluntariatul, parteneriatele si dezvoltarea comunitara. Pana in prezent, Fundația Comunitara Cluj a gestionat si oferit finantari pentru 77 de proiecte in cadrul programelor YouthBank, Gradina Verde de la Gradi, Collegium. Excelenta in Educatie, Fondul pentru Initiative Comunitare si Burse.