Fundația Comunitară Cluj organizează evenimente de strângere de fonduri și gestionează fonduri numite ale unor donatori individuali sau companii, pe care le direcționează spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse.

Fundațiile Comunitare din România contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile, capabile să evolueze împreună spre potențialul lor maxim.

În primii 9 ani de activitate, Fundația Comunitară Cluj, a oferit finanțări în valoare de 2.778.796,44 lei pentru peste 430 proiecte și peste 268 de burse, organizând platforme sau evenimente de strângere de fonduri precum Swimathon Cluj, Cercurile de Donatori sau administrând (incepand cu anul 2015) fondul de finanțare oferit de Primăria municipiului: Com’On Cluj-Napoca – Procesul de Bugetare participativă pentru tineret.

2008 - finanțări în valoare totală de 78,447 lei pentru 27 granturi și 2 burse

2009 - finanțări în valoare totală de 234,486 lei pentru 35 granturi și 11 burse

2010 - finanțări în valoare totală de 178,940 lei pentru 26 granturi și 31 burse

2011 - finanțări în valoare totală de 287,229 lei pentru 28 granturi și 65 burse

2012 - finanțări în valoare totală de 240.982 lei pentru 36 granturi și 65 burse

2013 - finanțări în valoare totală de 305.157 lei pentru 34 granturi și 46 burse

2014 - finanțări în valoare totală de 185.231 lei pentru 22 granturi și 24 burse

2015 - finanțări în valoare totală de 655.750 lei pentru 135 granturi și 13 burse

2016 - finanțări în valoare totală de 612.574,44 lei pentru 90 granturi și 15 burse

Sinteză activităților pe ani:

2006 – 2008 – etapa de testare a mecanismului de dezvoltare a Fundației Comunitare Cluj

-        Pilotarea programului YouthBank Cluj, program educative pentru tineri adresat liceenilor clujeni – www.youthbank.ro

2008 - Finanțări în valoare totală de 78,447 lei pentru 27 granturi și 2 burse

Înființarea juridică a organizației și constituirea primei structure a Consiliului Director

Implementarea programului YouthBank Cluj (edițiile 2/3)

Implementarea programului de finanțare Grădina Verde de la Gradi (ediția 1), program educativ de mediu adresat grădinițelor clujene

2009 - Finanțări în valoare totală de 234,486 lei pentru 35 granturi și 11 burse

Implementarea programului YouthBank Cluj (edițiile 3/4)

Implementarea programului de finanțare Grădina Verde de la Gradi (ediția 2)

Implementarea programului de finanțare Collegium. Excelență în educație (ediția 1),    programul a vizat aducerea tehnologiei în școlile clujene

Lansarea programului de burse al Fundației Comunitare Cluj

Organizarea primei ediții a Galei Premiile Don’Or

Organizarea primei ediții a Swimathon Cluj, campanie de strângere de fonduri prin înot pentru proiecte diverse din comunitatea clujeană

2010 - Finanțări în valoare totală de 178,940 lei pentru 26 granturi și 31 burse

Implementarea programului YouthBank Cluj (edițiile 4/5)

Am continuat dezvoltarea Fondului de burse al fundației

Am finanțat amenajarea primului parc rustic ecologic din Cluj prin programul de finanțare “Fiecare parc are povestea lui”

Am lansat un program complex, adresat tinerilor și dezvoltat pe trei componente: antreprenoriat social, formare-mediere și burse

Am organizat cea de-a doua ediție a Galei Premiilor Don’Or

Am organizat Swimathon-ul Cluj (ediția 2)

2011 - Finanțări în valoare totală de 287,229 lei pentru 28 granturi și 65 burse

Implementarea programului YouthBank Cluj (edițiile 5/6)

Am finanțat două proiecte – unul dezvoltat de un liceu, altul, de o asociație de tineri, și am oferit șapte burse în cadrul programului Investiție într-un viitor durabil și egalitate de șanse;

Am lansat și consolidat Fondul InJoy Cluj în cadrul celei de-a treia edițiii a Galei Premiilor Don’Or

Am continuat Programul de Burse

Am participat la Maratonul Internațional Cluj și la Crosul Companiilor ca organizație-umbrelă pentru alte inițiative destinate comunității clujene, pentru care s-au strâns fonduri;

Am organizat Swimathon-ul Cluj (ediția 3)

Am susținut cu un nou grant continuarea amenajării primului parc rustic ecologic din Cluj

Am lansat Fondul ”U pentru Cluj”, destinat susținerii copiilor, tinerilor sportivi, dar și sprijinirii fostelor glorii ale sportului clujean;

Am organizat o licitație online de tricouri de colecție marca U Cluj, sumele mobilizate în cele două tranșe fiind direcționate spre Fondul ”U pentru Cluj”;

Am găzduit evenimentul Youth Civic Engagement Peer Learning – un schimb internațional de experiență organziat la Cluj de către FCC, în parteneriat cu Global Fund for Community Foundations, reunind 25 de participanți din 20 de țări;

2012 - Finanțări în valoare totală de 240.982 lei pentru 36 granturi și 65 burse

La 5 ani de FCC, a fost anul în care am oferit finanțări totatle în valoare de 1 mil lei pentru intervalul 2008-2012

Implementarea programului YouthBank Cluj (edițiile 6/7)

Am continuat programul de burse

Am implementat programul de finanțare Collegium. Excelență în Educație (ediția 2)

Am implementat programul de finanțare U pentru Cluj care susținea tineri sportive dar și veteran ai sportului clujean

Am implementat programul Youth Social Entrepreneurship program

Am organizat Swimathon-ul Cluj (ediția 4)

Am implementat programul de finanțare “Clujul Curat. Episodul Făget”, program de educație și ecologizare

FCC este membru fondator al Federației “Fundațiile Comunitare din România”, www.ffcr.ro

2013 - Finanțări în valoare totală de 305.157 lei pentru 34 granturi și 46 burse

Implementarea programului YouthBank Cluj (edițiile 7)

Am organizat Swimathon-ul Cluj (ediția 5)

Am relansat Fondul InJoy Cluj prin care am finanțat proiecte care vizau arii precum: cultura, cartiere prietenoase, hobby-uri, stilul de viață sănătos

Am organizat primele două ediții ale Cercului de Donatori Cluj (edițiile 1, 2), eveniment de donații collective pentru schimbare socială

Am implementat programul de finanțare Collegium. Excelență în Educație (ediția 3)

Am continuat implementarea programului de Burse al Fundației Comunitare Cluj

Am găzduit și susținut dezvoltarea fondului “Prieteni pentru OVIață”, un fond care susține cazuri medicale

Am găzduit și susținut inițiativa “Pe Drumul cel Bun” care promovează bunele maniere în traffic

FCC co-coordonează grupul de lucru “Asociativitate, Filantropie și Voluntariat” din cadrul Procesului de Planificare Strategică al Municipiului Cluj-Napoca

În luna septembrie 2013 România a fost gazda unei vizite de studiu cu participare internațională organizate de către Fundația Charles Stewart Mott Foundation în parteneriat cu mișcarea de fundații comunitare din România. Aceasta a reunit practicieni și cercetători din domeniu din Africa de Sud, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Cehia, Croația, Polo- nia, Rusia, Serbia, Slovacia, Statele Unite, Turcia, Ucraina, Ungaria. Fundația Comunitară Cluj a găzduit vizitele locale organizate cu această ocazie la Fundație

2014 - Finanțări în valoare totală de 185.231 lei pentru 22 granturi și 24 burse

Am organizat Swimathon-ul Cluj (ediția 6)

Am organizat Campania de strândere de fonduri prin Maraton

Am organizat două noi Cercuri de Donatori

Am continuat implementarea Fondului de Burse al FCC

Fundația Comunitară Cluj este partener DEEDin, un proiect derulat în parteneriat cu Fundații Comunitare din Letonia, Slovacia și Belgia și vizează promovarea filantropiei și a voluntariatului în rândul tinerilor utilizând concepte și tehnici din procesul de gaming prin dezvoltarea unei aplicații on-line și transpuse în viața reală prin implicarea volun- tarilor pentru rezolvarea unor probleme

2015 - Finanțări în valoare totală de 655.750 lei pentru 135 granturi și 13 burse

Am organizat Swimathon-ul Cluj (ediția 7)

Am organizat Campania de stranger de fonduri prin Maraton

Am organizat 4 ediții de Cerc de Donatori

Am administrat findul oferit de Primăria Municipiului Cluj-Napoca destinat proiectul de bugetare participativă pentru tineri: Com’On Cluj-Napoca, http://www.comoncluj.ro

Am lansat Științescu Cluj - În 2015 am pregătiti prima ediție a Programului Știintescu Cluj în colaborare cu Romanian-American Foundation. Prin Științescu Cluj urmărim să creștem motivația elevilor de gimnaziu și liceu în științele exacte și aplicate, prin finanțare unor proiecte interdisciplinare și aplicate desfășurate extra-școlar de echipe formate din profesori, angajați, studenți și elevi, voluntari și experți externi. Dezvoltarea programului a avut loc pe tot parcursul anului, urmând ca implementarea proiectelor să aibă loc în anul 2016. Pentru mai multe detalii a se vizita www.cluj.stiintescu.ro.

Am continuat programul de  burse al FCC

Fondul Accenture Skills to Succed care susține educația tinerilor în perspectiva dezvoltării de abilități necesare angajării ulterioare

Fondul InJoy Cluj - Napoca Capitală Culturală Europeană

2016 - Finanțări în valoare totală de 612.574,44 lei pentru 90 granturi și 11 burse