Contribuie la îndeplinirea misiunii Fundației Comunitare Cluj direcționând 2% din impozitul pe venit aferent anului fiscal 2013! Fiecare formular completat va contribui la dezvoltarea Fundației Comunitare Cluj ca un finanțator local, îndeplinindu-și misiunea prin susținerea intereselor filantropice ale donatorilor noștri, transformând Clujul în bine.

Descărcă Declarația 230 de AICI  o completezi cu datele tale și o depui la Direcția Generală a Finanțelor (din județul de care aparții) până în data 15 mai 2014. De asemenea, poți să ne trimiți nouă formularul prin poștă, la adresa str. Cloșca, nr. 6, ap. 2, Cluj-Napoca, 40039, Cluj, sau să ne contactezi și noi vom trimite un voluntar să ridice formularele completate pentru depunerea acestora la Direcția Generală a Finanțelor.

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcționeze 2% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit înființată conform Ordonanței 26/2000 cu privire la asociații și fundații.   Atenție!    Aceasta sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație ci este în esență o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către sectorul neguvernamental.

De ce este prevederea 2% importantă:

Pentru ONG

Prevederea 2% poate contribui la viabilitatea financiară a unei organizații și reprezintă o metodă de atragere de fonduri.

Pentru cetățeni

Prevederea 2% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală.

Pentru angajatori

Prevederea 2% poate contribui la un climat fiscal mai transparent, la păstrarea fondurilor de la contribuabili pe plan local și la rezolvarea unor probleme sociale locale. Se contribuie astfel la un climat social și economic mai bun pe plan local, ceea ce are un efect pozitiv asupra angajaților unei firme și deci asupra productivității lor. O firmă care își încurajează angajații să direcționeze 2% din impozitul lor este o firmă responsabilă social, demonstrând că nu îi este indiferent ce se petrece în jurul său.

Sursa: arcromania.ro

Mai multe informatii la www.doilasuta.ro