Str. Closca, nr. 6, ap. 2, Cluj-Napoca, România [email protected]

Științescu Cluj

Știintescu – Fondul de stimulare a pasiunii pentru științe, technologie, inginerie și matematică este un program care promovează educația în aceste domenii în rândul elevilor din Cluj. Educația de tip STEM (science, technology, engineering and mathematics) reprezintă o abordare interdisciplinară, în care științele, tehnologia, ingineria și matematica sunt învățate și aplicate împreună. Investiția în educația STEM ține de o viziune care utilizează tehnologia și inovarea în dezvoltarea societății. De cunoștințele în științe, tehnologie, inginerie și matematică depinde capacitatea noastră de a rămâne conectați într-o lume care se schimbă, de a dezvolta produse noi și eficiente, de a ne îmbunătăți sănătatea, de a găsi surse de energie mai curate și mai eficiente, de a proteja mediul etc. Credem că stimularea pasiunii elevilor către aceste domenii este un prim pas spre un viitor în care să avem încredere, spre o comunitate care cunoaște tehnologia, utlizând valoarea adăugată adusă dar în același timp fiind conștientă de provocările tehnologice.

Mai multe despre Programul Științescu Cluj