EduCare Bosch
În septembrie 2023 am lansat un fond pentru educație de 50.000 de euro
Fondul EduCare Bosch este finanțat de Fundația Bosch România și dispune de un buget de 50.000 de euro care vor fi acordați sub formă de grant inițiativelor educaționale care pun accent pe achiziționarea de abilități practice în rândul copiilor care au acces limitat la instrumente de orientare profesională și în carieră. „Indiferent de meseria sau profesia pe care și-o va alege, cel mai important pentru un copil este să își atingă potențialul maxim. Și prin fondul EduCare Bosch ne propunem să le oferim șansa elevilor să deprindă abilități practice, să învețe să facă lucruri, să interacționeze cu diferite meserii și profesii, astfel încât să afle cu adevărat ce își doresc să fie, să devină. Dincolo de toate presiunile, elevii trebuie să ştie că alegerile pe care le fac le pot aparține și că întrebarea <<Ce vrei să te faci când vei fi mare?>> nu înseamnă obligatoriu o singură alegere în traseul lor educațional și profesional”, spune Simona Beldiman, director Fundația Bosch România.
Fondul EduCare Bosch, gestionat de Fundația Comunitară Cluj, își propune să schimbe modul în care programăm viitorul copiilor, propunând să le dăm acestora posibilitatea de a descoperi mai întâi că stă în puterea lor SĂ FACĂ lucruri și că pot decide după în ce direcție și cât de mult vor să se specializeze. Scopul acestui fond este de a ajuta copiii și tinerii să înțeleagă că împlinirea profesională nu stă în numărul diplomelor pe care le ai, ci în diferența pe care o faci în viața oamenilor, prin CEEA CE FACI. Că nu meseria/profesia pe care o ai este importantă, ci cât ești tu de meseriaș/specialist. Iar obiectivul Fondului este de a finanța inițiativele care contribuie la atingerea acestui scop, în școlile de gimnaziu și liceu din județul Cluj, din mediul rural și urban mic.
Fundația Comunitară Cluj și-a propus să mobilizeze inițiativele care promovează meseriile și profesiile și pun accent pe achiziționarea de abilități practice și și să le ducă înspre școli din sistemul public în care copiii au acces limitat la instrumente de orientare profesională și în carieră (mediul rural și urban mic din județul Cluj). În același timp, la nivel local, Fundația Comunitară vrea să creeze un ecosistem în care elevii de gimnaziu și liceu să se simtă încurajați să acorde interes meseriilor, ca punct de pornire într-o viitoare carieră.